Moderne og arkitektonisk

METROTILE QUBE

 

Flot og elegant tagløsning
med 40 års garanti!

Den lette tagløsning

Metrotile Bond

 

Flot og elegant tagløsning
med 40 års garanti!

 

Prøv vores

Tagberegner

Se, beregn og bestil tilbud

på dit nye ståltag

Prøv vores

Tagberegner

Se, beregn og bestil tilbud

på dit nye ståltag

 

Den lette tagløsning

Metrotile Shingle

 

Flot og elegant
tagløsning med
40 års garanti!

 

Tagplader i stål med indbygget lyddæmper. 23.2.2017

Et nyudviklet ståltag dæmper lyden fra for eksempel nedbør med adskillige dB

Hvis det kan dæmpe lyden fra en 300 Hk motor, kan det vel også dæmpe lyden af regn, der trommer på taget?Sådan tænkte man hos ståltagsproducenten Metrotile, der havde fundet ud af, at tests fra bilindustrien viste, at akryl havde særdeles fine lyddæmpende egenskaber selv i ganske tynde lag, så hvorfor ikke prøve at anvende metoden på et ståltag?Det gjorde man hos Metrotile med overraskende stor effekt. - Det kom noget bag på selv vores produktudviklingsafdeling, at den lyddæmpende effekt var så markant, at vi pludselig stod med en tagløsning, der ikke kun så at sige absorberer en stor del af lyden oppefra, men samtidig har en meget lav egenvægt per kvadratmeter, fortæller direktør for Metrotile i Danmark, Thomas Bach, der forventer sig meget af den nye løsning, som har fået navnet Bond Prestige (Aco).- Ud over ’trommelyden’ støder vi også på, at vores kunder er lidt skeptiske overfor tage i stål, hvis de bor tæt på vandet eller har et sommerhus. Men med vores nye råvare - Optigal – giver vi 40 års garanti, hvilket er længere end alle andre tagleverandører, siger Thomas Bach, der også har oplevet skepsis i forhold til ståltage hos nogle arkitekter.- Men her handler det mere om tradition og vane fra gammel tid, hvor et tag var i tegl eller – til nød - eternit, tror jeg. Her har vi stadig et arbejde, der skal gøres, hvor ikke mindst blandt andet den relativt lave pris sammenholdt med de 40 års garanti gerne skulle tælle ekstra på vores plusside, tilføjer han. Afslutningsvis påpeger Thomas Bach, at: - Som så mange andre med et relativt nyt byggemateriale i Danmark oplever vi da også, at det i begyndelsen er op ad bakke at ændre på folks holdninger; men med nye typer som nu for eksempel Bond Prestige (Aco) med den ekstra lyddæmpende bagside, forventer vi da helt klart en stigende efterspørgsel hos både bygherrer, udførende og projekterende efter vores lette tagløsninger.Op til syv gange lettereMetrotile A/S i Thisted sælger og markedsfører lette ståltagsløsninger til hele Skandinavien i en lang række forskellige designs og farver udvalgt efter nordisk byggetradition. Ståltage kan ofte med fordel anvendes som alternativ til andre tagløsninger som for eksempel eternit og tagpap i forbindelse med private boliger, sommerhuse, landbrug, større ejendomme og erhverv. Et ståltag er relativt billigt i indkøb, det er op til syv gange lettere end traditionelle tagløsninger, og samtidig stiller det ikke så store krav til selve tagkonstruktionen (det kan blandt andet i mange tilfælde monteres direkte på det eksisterende tag) og er hurtigt at montere. Et ståltag koster således typisk ned til det halve i forhold andre tagløsninger. Udover ståltage har Metrotile et komplet sortiment indenfor tilbehør til inddækninger, tagrender og befæstelse samt undertage.Alle tagløsninger – Quartz, Prestige og Prestige (Aco) - fra Metrotile leveres med 40 års produktgaranti.

”Selvhelende” ståltag. 1.2.2017

Råvaren til en helt ny generation af ståltagplader er sammensat på en måde, så pladerne så at sige reparerer sig selv, hvis der skulle komme ridser eller skrammer i overfladen, og samtidig er pladerne særdeles resistente overfor saltvand

 

Den nye råvare – Optigal – er udviklet af ArcelorMittal i tæt samarbejde med den verdensomspændende producent af ståltage Metrotile, der har været førende på markedet for ståltagsløsninger de seneste mere end 60 år. Teknisk set er Optigal en legering af zink, aluminium og magnesium, der påføres tagpladerne før den sidste slutfinish, hvor anvendelsen af magnesium til legeringen er en helt ny metode i forhold til tidligere.

 

Oprindelig opstod idéen ud fra et ønske om, at gøre ståltagpladerne endnu mere modstandsdygtige overfor primært påvirkning af saltvand, som jo kan være en udfordring i specielt kystnære områder. Optigal giver således en mindst dobbelt så god beskyttelse mod korrosion (for eksempel rustdannelse) som traditionel varmgalvanisering.

 

Som en ”sidegevinst” viste det sig, at Optigal desuden har en evne til at generere et nyt beskyttelseslag, hvis der skulle kommer ridser i tagpladernes overflade. De forskellige beskyttelseslag vandrer så at sige ganske enkelt hen over de utilsigtede åbne flader, så evt. ridser eller skrammer lukkes igen.

 

Rent miljømæssigt betyder brugen af magnesium i legeringen i øvrigt, at Optigal – ud over at være en råvare med særdeles lang holdbarhed - afgiver 50% mindre zink til grundvandet i forhold til for eksempel galvaniseret stål.

 

Metrotile A/S i Thisted (metrotile.dk) sælger og markedsfører lette ståltagsløsninger til hele Skandinavien i en lang række forskellige designs og farver udvalgt efter nordisk byggetradition. Ståltage kan ofte med fordel anvendes som alternativ til andre tagløsninger som for eksempel eternit og tagpap i forbindelse med private boliger, sommerhuse, landbrug, større ejendomme og erhverv. Et ståltag er relativt billigt i indkøb, det er op til syv gange lettere end traditionelle tagløsninger, og samtidig stiller det ikke så store krav til selve tagkonstruktionen (det kan blandt andet i mange tilfælde monteres direkte på det eksisterende tag) og er hurtigt at montere. Et ståltag koster således typisk ned til det halve i forhold andre tagløsninger. Udover ståltage har Metrotile et komplet sortiment indenfor tilbehør til inddækninger, tagrender og befæstigelse samt undertage.

 

Alle tagløsninger – Quartz, Prestige og Prestige(ACO) - fra Metrotile leveres i øvrigt med 40 års produktgaranti.

  

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Tilmeld dig